søndag 27. mai 2012

Kirsebæris og caffelatte

Kirsebæris med honningmarinerte stemorsblomster
På en varm sommerdag kan det være godt med hjemmelaget kirsebæris laget av kirsebær og mandelmelk, toppet med honningmarinerte stemorsblomster og sitronmelisse.

Til 2 personer trenges:
190 g frosne bær
3/4 dl kjøleskapkald mandelmelk
1 ss rismalt eller honning
Sitronmelisseblader (valgfritt)
Honningmarinerte stemorsblomster (valgfritt)

Ha bær, rismalt og mandelmelk i hurtigmikser og kjør til en jevn konsistens. Has i ismaskin i 5-10 min eller i fryseren. Pyntes med sitronmelisseblader og honningmarinerte stemor.

Som de første i verden har norske forskere kartlagt det totale innhold av antioksidanter i mange typer matvarer og funnet at bær er langt sunnere enn man har vært klar over. Kirsebær inneholder særlig vitaminene A, B og C.

Stemorsblomst har vært brukt som universalmiddel mot mange sykdommer, særlig har den vært kjent for sine egenskaper mot hudsykdommer. I tillegg har den vært brukt mot bl.a.bronkitt og infeksjoner.

Oppskrift på mandelmelk:
125 g mandler
8 dl vann
Mandlene legges i vann om kvelden og kjøres i hurtigmikser neste morgen. Siles gjennom et fint klede. Jeg pleier å bytte vann, men det er mange som bruker bløtleggingsvannet. Mandelmelken settes til avkjøling i kjøleskapet.


Caffelatte av Yannoh-kornkaffe og mandelmelk
 Oppskrift på caffelatte:
1 kopp mandelmelk
1 ts instant Yannoh kaffe eller annen kornkaffe
Varm opp mandelmelk og Yannohkaffe og bruk en liten baristavisp til å skumme opp blandingen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar