Kirsebæris med honningmarinerte stemorsblomster |
Til 2 personer trenges:
190 g frosne bær
3/4 dl kjøleskapkald mandelmelk
1 ss rismalt eller honning
Sitronmelisseblader (valgfritt)
Honningmarinerte stemorsblomster (valgfritt)
Ha bær, rismalt og mandelmelk i hurtigmikser og kjør til en jevn konsistens. Has i ismaskin i 5-10 min eller i fryseren. Pyntes med sitronmelisseblader og honningmarinerte stemor.
Som de første i verden har norske forskere kartlagt det totale innhold av antioksidanter i mange typer matvarer og funnet at bær er langt sunnere enn man har vært klar over. Kirsebær inneholder særlig vitaminene A, B og C.
Stemorsblomst har vært brukt som universalmiddel mot mange sykdommer, særlig har den vært kjent for sine egenskaper mot hudsykdommer. I tillegg har den vært brukt mot bl.a.bronkitt og infeksjoner.
Oppskrift på mandelmelk:
125 g mandler
8 dl vann
Mandlene legges i vann om kvelden og kjøres i hurtigmikser neste morgen. Siles gjennom et fint klede. Jeg pleier å bytte vann, men det er mange som bruker bløtleggingsvannet. Mandelmelken settes til avkjøling i kjøleskapet.
Caffelatte av Yannoh-kornkaffe og mandelmelk |
1 kopp mandelmelk
1 ts instant Yannoh kaffe eller annen kornkaffe
Varm opp mandelmelk og Yannohkaffe og bruk en liten baristavisp til å skumme opp blandingen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar