torsdag 10. mai 2012

Honningfiol

Våren er tid for fioler.


Viola odorata.









Fioler er spennende blomster, som også har mange gode egenskaper. De er søte og fulle av c-vitaminer. De kan brukes i desserter, salater og som pynt på kaker og i scones.







I Frankrike og USA er det vanlig å legge dem på honning. Fyll et glass med fioler og fyll på med flytende honning.

Fioler er ifølge Urtekildens planteleksikon bl.a. avkjølende, mykgjørende, fuktende, lindrende, slimløsende, krampeløsende, blodtrykksenkende og  blodrensende. Fioler brukes i flere land som en naturlig cellegift da den sies å ha kreftbekjempende egenskaper. Den virker bl.a. på lunger, mage, bryst og fordøyelse. Se http://www.rolv.no/


La glasset med fioler og honning stå i 6 uker og sil deretter gjennom et dørslag og honningen er klar til bruk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar