tirsdag 21. august 2012

Gulrotsuppe

Gulrotsuppe
Jeg elsker mat laget av søte grønnsaker. De inneholder glutaminsyre og sunt sukker (av sammensatte sukkerarter) som skal være bra for hjernens aktiviteter.

Gulrotsuppe til fire personer:
1 løk, finhakket
500-600 g. gulrot oppkuttet
1 fed hvitløk
1 ss finhakket ingefær
6-8 dl. vann eller grønnsakskraft
(ev. 1 grønnsaksbuljongterning)
1 ts salt
ca 1 ss olivenolje

Løk, hvitløk og ingefær freses i litt olivenolje. Vann eller grønnsaksbuljong og salt tilsettes og kokes ca. 20 min eller til gulrøttene er møre. Tas så av varmen og kjøres i hurtigmikser eller jevnes med stavmikser. Suppen smakes til med salt og pepper og pyntes med litt bladgrønt eller hakket persille.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar