søndag 30. mars 2014

Diagnose etter tradisjonelle metoder

Selv om jeg er sykepleier og selvsagt forholder meg til skolemedisinens diagnoser, så synes jeg det er spennende å studere hvordan gamle kulturer diagnostiserte i stor grad ut fra observasjon. Da jeg selv hadde kreft var jeg til konsultasjon hos en slik "lege" som så etter blå render på innsiden av underarmene. Det skulle ha sammenheng med brystkreft.

Jeg har senere lest mer om diagnostikk etter tradisjonelle metoder, bl.a. at øyevippene reflekterer tilstanden i kjønnsorganene og øyevipper som buer seg utover, kan tyde på degenerering grunnet stort forbruk av frukt, fruktsaft, meieriprodukter og søt mat i de første barneårene - mens øyevipper som buer seg innover kan tyde på overdrevent forbruk av kraftige næringsmidler som egg og kjøtt. Hvis det dukker opp en horisontal linje mellom overleppen og nesen når en kvinne smiler, er det et tegn på menstruasjonskramper. Sprukne fingernegler og unormale farger på fingertuppene vitner om et svært ubalansert kosthold, og kan tyde på sykelige tilstander i forplantningssystemet. Hvis neglen eller tuppen på den ene tommelen er i en slik tilstand mens den andre er normal, kan det tyde på at eggstokken på den samme side som den "unormale" tommelen fungerer dårlig. Kviser og fet hud midt på kinnene kan gjenspeile dannelser av cyster i eggstokkområdet og hvis det dukker opp en grønn skygge langs blæremeridianen rundt en av anklene på benets utside, kan det tyde på at en kreftsykdom er under utvikling i livmoren eller blæren.

Ifølge makrobiotikken skyldes kreft i områdene rundt eggstokkene, livmoren og livmorhalsen i stor utstrekning et overforbruk av protein- og fettrik mat. Mye tyder også på at kreftens utvikling kan akselereres ved inntak av syntetisk produserte medikamenter og hormoner og annen unaturlig regulering av forplantnings- og menstruasjonsfunksjonene. Skadelige matvarer omfatter all proteinrik og fettrik animalsk føde som kjøtt, fjærkre, egg og meieriprodukter, samt fete og oljerike fiskesorter og andre sjødyr. Sukker og mat tilsatt sukker og søtningsmidler bør unngås. Man bør heller ikke spise melprodukter som hvitt brød, pannekaker og kaker da disse virker slimdannende. Dessuten bør man unngå mat og drikkevarer med stimulerende, aromatiske og duftende egenskaper, som karri, sennep, pepper, mineralvann, kaffe, alkohol og urteteer. Forbruket av olje bør reduseres mest mulig, inkludert umettede, vegetabilske typer. All mat og drikke som er tilsatt kjemikalier må unngås.

Det som anbefales er næringsmidler av mer organisk og naturlig kvalitet, som ubehandlede, hele korn som hvete, havre, hirse, rug, bygg, mais og bokhvetegryn. Brune ris er viktigst, dernest kommer bygg og hirse, mens de andre kornsortene kan brukes fra tid til annen. Suppe, med miso og tamari med sjøplanter samt diverse landgrønnsaker er også bra å spise. Grønnsakene kan tilberedes på forskjellig måte, bl.a. dampes og kokes, mens risting og steking bør reduseres til et minimum. Bønner som azuki, linser og bukkeerter er også bra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar