fredag 1. juni 2012

Ristet hel havre - godt som snacks

Ristet hel havre
Ha litt olje i pannen, akkurat nok til at bunnen er dekket. Ha en kopp med hel havre oppi pannen og rist til kornene er lett å tygge. Ha i 1 ss Tamari eller Shoyu eller soyasaus. Dette er veldig godt som snacks og ikke minst er det sundt.

Man også bruke hel rug, hel bygg, hel spelt og hel hvete.

I tillegg til at hele korn er en god kilde til komplekse karbohydrater og gir god utholdenhet, sies det at havre også er forbundet med det koleriske temperament. Ifølge denne teorien vil de forskjellige kornslags egenskaper kunne hjelpe oss til å komme i balanse hvis et enkelt temperament blir for toneangivende. Havre vil f.eks. kunne hjelpe melankolikeren til å få litt mer ild (havre gjør hesten fyrrig). Omvendt vil kolerikeren kunne dempes ned av hvete, som er forbundet med det melankolske temperament og rug, som er forbundet med det flegmatiske temperament. Bygg er derimot forbundet med det sangvinske temperament.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar