fredag 8. juni 2012

Bokhvete til frokost

Hel bokhvete
En jeg kjenner sa en gang at dersom han skulle oppsøke et offentlig kontor, så måtte han leve på bokhvete i tre dager først. Det var selvsagt ment som en spøk, men det er også noe sannhet i det. Bokhvete er kjent for å gi styrke, utholdenhet og konsentrasjon. Det er ideelt dersom man skal utsette seg for store fysiske anstrengelser. Det er også bra å servere for personer som er fysisk svake. Bokhvete gir en varmende energi og sies å bidra til å styrke sirkulasjonssystemet og blodårene.

Bokhvete smaker godt i salater, supper og gryteretter og skal ikke være allergifremkallende.

En god bokhvetefrokost gir utholdenhet og styrke til å møte dagen.


Bokhvetefrokost
 Vi trenger:
2 dl hel bokhvete
1 ss olivenolje til å riste bokhveten i
6 dl vann
1 klype salt
1 ss rismalt
1/2 eple
1 ss rosiner
1 ss hakkede nøtter
Evt. kanel
Rist først bokhveten med med litt olje i gryten. Tilsett vannet og salt og kok kraftig i 1 min. Sett kjelen over på lav varme og la den stå å småkoke i 15 min. Skjær opp eplet i småbiter og kok dette sammen med bokhveten. Tilsett rosinene og de hakkede nøttene. Hvis ønskelig kan også kanel tilsettes.
Velbekomme!

1 kommentar: