lørdag 16. juni 2012

Lotus


Lotusrot
 Jeg fikk tak i lotusrot fra "Gutta på Haugen", den fine grønnsaksbutikken på St. Haugen i Oslo. Jeg måtte bestille den, men de skaffet det jeg ville ha.
Lotusroten med sine avlange indre rom, som ligner på lunger, er tradisjonelt kjent for å løse opp slim og mucus i lunger, bronkier, hals og bihuler. Dette er slim og mucus som ofte er forårsaket av egg, kylling og fett, men lotusrot er også god til å løse opp alt slags slim og belegg i kroppen. Lotusrot kan brukes i alle slags gryteretter og supper. Man kan bruke både frisk og tørket lotusrot.

Oppskåret lotusrot
 Lotusrot er tradisjonelt brukt til å løse opp stagnert fett i respirasjonsorganer, og er kjent for å være effektivt i så måte. Da er det fint å lage te av lotusrot. Bruk gjerne en ingefærkompress i 5 min først, for å aktivisere området som skal behandles. Frisk ingefær rives og varmes opp til rett under kokepunktet (NB må ikke koke), ha et hånkle i det varme vannet og vri opp og legg på direkte på området. Bare pass på at det ikke er for varmt. Det skal ikke være så varmt at man brenner seg.



Lotusfrø (tørket)
 Te av frisk lotusrot:
Lotusroten (ca 1/2 kopp lotusrot til 1 kopp vann) vaskes og rives på rivjern. Tilsett vann og kok opp. La det småkoke i 2-3 min. Tilsett noen dråper Tamari eller Shoyu eller soyasaus. Drikk teen og spis den revne lotusroten etterpå.

Det er fint å variere og eksperimentere med frisk og tørket lotusrot og lotusfrø i kosten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar