Lotusrot |
Lotusroten med sine avlange indre rom, som ligner på lunger, er tradisjonelt kjent for å løse opp slim og mucus i lunger, bronkier, hals og bihuler. Dette er slim og mucus som ofte er forårsaket av egg, kylling og fett, men lotusrot er også god til å løse opp alt slags slim og belegg i kroppen. Lotusrot kan brukes i alle slags gryteretter og supper. Man kan bruke både frisk og tørket lotusrot.
Oppskåret lotusrot |
Lotusfrø (tørket) |
Lotusroten (ca 1/2 kopp lotusrot til 1 kopp vann) vaskes og rives på rivjern. Tilsett vann og kok opp. La det småkoke i 2-3 min. Tilsett noen dråper Tamari eller Shoyu eller soyasaus. Drikk teen og spis den revne lotusroten etterpå.
Det er fint å variere og eksperimentere med frisk og tørket lotusrot og lotusfrø i kosten.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar