fredag 25. april 2014

AZUKIBØNNER

Azukibønner er små røde
bønner som det brukes mye av i Asia, men dyrkes også mer og mer i USA og vesten. De asiatiske azukibønnene sies å være mest medisinske. Azukibønner skal være bra for å regulere nyrefunksjon og urinveier. Mange får nyreproblemer på grunn av inntak av for mye meieriprodukter. Da kan det kanskje hjelpe å lage en kopp Azukibønne-te og drikke dette 3 til 4 dager. Det samme gjelder hvis man har spist for mye animalsk mat og må rense ut slim, proteinoverskudd og fett. Azukibønne-te lages ved å koke opp en kopp azukibønner i fire kopper vann og en stripe kombutang. Når det koker, senkes temperaturen mens det småkoker i en og enhalv time. Deretter siles væsken av og drikkes varm. Bønnene spises også. Hvis man tilsetter litt revet, frisk lotusrot vil teen også drenere ut slim fra luftveiene. Lotusrot hjelper mot stagnasjon og slim som er dannet av meieriprodukter, sukker og fett.

Denne drikken er særlig sammentrekkende (yang), men kan gjøres mer yin ved å tilsette litt byggmalt eller rismalt.

Jeg har også laget fint rosa pulver ved å riste bønnene raskt i en stekepanne på medium varme i 5-10 minutter med konstant røring så bønnene ikke brenner seg. Deretter ble bønnene malt i en kaffekvern og siktet til fint pulver. Tradisjonelt ble det brukt en stein til å male bønner med. Pulveret mikses med vann og gnis i ansiktet og over hele kroppen mens det masseres lett, før det skylles av.

Rosa azukibønnepulver sies å gi en hud som kirsebærblomster og har vært brukt av japanske kvinner i mer enn 1200 år. Skjønnheter i det gamle Japan skrubbet ansiktet og kroppen med små silkeposer som inneholdt azukipulver, mens moderne japanske kvinner bruker bomullsposer eller påfører pulveret direkte på huden. Den renser, eksfolierer, lysner, mykgjør og stimulerer og kan brukes daglig av alle hudtyper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar