fredag 19. oktober 2012

Daniels diett

Canadagåsen i ferd med å lette (r.haanes)
Jeg synes det er spennende å lese gamle historier og sagn, og det er morsomt hvis disse historier fortsatt er aktuelle og har noe å fortelle oss. Det er tilfellet med historien om profeten Daniel fra det Gamle Testamentet.
Kong Nebukadnesar, som levde 630-562 før Kristus, var en av de mest kjente herskere i Babylonia. Han var berømt for sine erobringer av bl.a. Judea og Jerusalem.
Daniel var, sammen med tre andre unge gutter, kalt til kong Nebukadnesar for å gjøre tjeneste i kongsgården. Kongen hadde befalt at guttene skulle spise ved kongens bord, men Daniel ville ikke gjøre seg uren med kongens mat og drikke og ba om å få spise grønnsaker og drikke vann. Hoffsjefen var redd for å få straff av kongen og vegret seg for å etterkomme Daniels ønske. Han sa til Daniel: Jeg frykter at min herre kongen, som har bestemt hva dere skal spise og drikke, skal synes dere ikke ser så friske ut som de andre guttene på deres alder. Daniel sa til hoffsjefen: Prøv tjenerne dine i 10 dager. Gi oss grønnsaker å spise og vann å drikke. Så kan du sammenligne vårt utseende med de unge guttene som spiser av kongens bord, og behandle tjenerne dine ut fra hva du da får se. Hoffsjefen hørte på dem i denne saken og prøvet dem i 10 dager. Da de 10 dagene var gått, viste det seg at de så bedre ut og var sunnere enn de guttene som hadde spist ved kongens bord.
Det som er særlig spennende med dette lille sitatet fra Bibelen er at Daniel angir 10 dager. Det tar nemlig 10 dager å endre blodet eller blodplasma, så før man kan avgjøre om en spesiell diett har effekt eller ikke, bør man ha prøvet den i minimum 10 dager. Videre tar det 30 dager for kroppen å erstatte alle hvite blodlegemer, så hvis man lever 30 dager på helbredende kost, vil man kunne merke en betydelig helsemessig bedring. Hvis man lever 4 måneder på helbredende diett vil man kunne oppleve store endringer i helsetilstanden. Kroppen bruker nemlig 130 dager på å erstatte alle røde blodlegemer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar