torsdag 1. januar 2015

Naturlig behandling av kreft

Etter noen dager med julemat føler jeg for å komme "på sporet" igjen og spise sunn mat. Er vi friske klarer kroppen som regel å justere seg selv, men fortsetter vi å pøse på med usunn og fet mat, er det fare for at systemet kan bryte sammen.

Hippokrates skrev i 'Menneskets natur': "Sykdommer som skyldes at pasienten spiser for mye, behandles ved faste; sykdommer som skyldes underernæring, behandles med at man spiser mer. Sykdommer som skyldes anstrengelser, behandles ved hvile; sykdommer som skyldes dorskhet, behandles ved anstrengelser. Kort sagt: Legen  bør behandle sykdommer ved å bruke prinsippet om at det er det motsatte av sykdommens årsak som helbreder - alt i henhold til sykdommens form, i hvilken årstid den forekommer og hvilken aldersgruppe den rammer. Anspenthet møtes således med avslapning og omvendt. Det er dette som vil virke mest lindrende for pasienten, og for meg ser dette ut til å være det helbredende prinsipp."

Dette prinsipp er gradvis blitt borte i den vestlige medisinen i løpet av de siste 2500 årene, samtidig som det blir fokusert på mindre og mindre fragmenter av virkeligheten. Cellulære fragmenter blir brutt ned i stadig mindre bestanddeler og noe av helheten forsvinner på bekostning av den stadige fokuseringen på mindre og mindre detaljer som klassififiserer sykdommene inn i tusenvis av undergrupper og symptomer uten innbyrdes forbindelse.

Sykdommer blir ikke lenger betraktet som deler av helheter - innen større systemer. Hvis vi betrakter sykdommen som kroppens justering av en ubalanse, kan vi samtidig prøve å forstå hva som skal til for å oppheve ubalansen.

Straks et mer naturlig og bedre avbalansert forhold er opprettet og stabilisert, trenger ikke kroppen lenger å samle giftoverskudd i form av kreft.

Kreft er en overskuddssykdom og en person med kreft bør være forsiktig og ikke spise for mye.
Noe som er særlig viktig for en person med kreft er å tygge maten virkelig godt, minst 50 og helst 100 ganger, helt til maten blir flytende. Maten må være gjennomblandet med spytt for på den måten utsondres et viktig enzym i munnen, et enzym som har avgjørende betydning for fordøyelsen.

Det er også vktig å ikke spise de siste tre timer før man legger seg om kvelden. Den maten man spiser rett før man legger seg kan ikke kroppen nyttiggjøre seg. Den samler seg som oveskudd, fører til fordøyelsesproblemer og danner gass, slim og fett. Dette påvirker utviklingen av kreft.

Når det gjelder drikke, bør man bare drikke moderate mengde og bare når man er tørst.

For alle kreft typer gjelder det å unngå omhyggelig ethvert inntak av fettholdig, animalsk føde, dvs. Kjøtt, egg, fjærfe og meieriprodukter, samt andre matvarer som inneholder fett og olje (også vegetabilske fettstoffer). Jeg har ikke kreft nå og har derfor spist vanlig mat i julen og håper kroppen klarer å håndtere det, men føler jeg ikke bør utfordre den for mye. Derfor skal det bli godt å komme i gang med det sunne kosthold igjen. I år har jeg planer om å komme skikkelig igang med å bruke tang og tang-produkter. De inneholder utrolig mye gode næringsstoffer.

Ubalanse i kroppen skyldes enten yin-overskudd eller yang-overskudd. Hvilken type kreft man har, vil avgjøre hva slags kosthold som anbefales.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar